Sven er civilingeniør (B 1961) og har haft hele sin 40 års professionelle karriere hos NIRAS, heraf 25 år som partner og medlem af direktionen.
Gennem disse år har han opbygget en omfattende erfaring med projektledelse inden for byggeri, anlæg, systemudvikling mm. I slutningen af sin tid hos NIRAS gennemførte han de banebrydende forsøg med Byggelogistik i starten af 1990’erne, der ledte til introduktionen af Lean Construction i dansk byggeri i 1999.

Sven har udgivet masser af litteratur om byggeri, Lean og projektstyring, senest bogen Det uregerlige projekt, der til dato er udgivet på seks sprog med et syvende i produktion. Hans litteratur anvendes i undervisningen på skoler og universiteter rundt om i verden.

Fra 1. april 2019 har Sven selv overtaget udgivelsen og det fulde ansvar for indholdet af sine tanker, der førhen blev udsendt af foreningen Lean Construction DK. Samtidig bliver tankerne parallelt udgivet som podcasts, ligesom de bliver placeret på denne side som blogs med mulighed for debat i de følgende 2 uger.

Tankerne vil fremover have en lidt skarpere kant end tidligere. De starter nu med åbningsordene Vent lidt . . . som udtryk for at du lige skal stoppe op et par minutter og tænke lidt over en af byggeriets besynderligheder.